پروژه معماری : مسابقه طراحی کارخانه پرشین استاندارد

تصاویر و اطلاعات کاملی از پروژه مسابقه طراحی کارخانه پرشین استاندارد

پروژه ها

مسابقه طراحی کارخانه پرشین استاندارد

کرج، استان البرز، ایران ۱۳۹۱

 ایده های طراحی : در روند طراحی این پروژه یکی از اهداف اصلی معماری طرح، رسیدن به یک الگوی فضایی یکپارچه بین بخش جدید سازه وضع موجود و زمین کارخانه بود. در راستای این هدف ایده ی کالبدی طرح در بر گیرنده ی تمامی اجزای کارخانه مانند دیدار محوطه- ساختمان نگهبانی- بخش اداری- بخش نمایشی- ساختمان کارخانه و محوطه پروژه بود. برای رسیدن به یک سازماندهی یکپارچه در ابتدا از یک دیاگرام فضایی که تعریف کننده بیرون و درون پروژه به طور همزمان بود استفاده گردید که این دیاگرام تحت تاثیر سایت- ساختمان وضع موجود و بخش های الحاقی شکل گرفت. تعریف هویت معرفی کننده برای ساختمان کارخانه پرشین در طراحی پروژه از اهداف اصلی ما بوده برای این منظور ما از رنگ سازمانی پروژه استفاده نمودیم و این ایده را به گونه ای طراحی نمودیم که بر اساس محورهای حرکتی ماشین ها در اتوبان مجاور ترکیب رنگ آبی و سفید کارخانه متفاوت جلوه نماید. در ساخت دیوار ها ما از بلوک های بتنی سبک با لعاب فیروزه ای استفاده نمودیم و چون قابلیت تولید انبوه برای این نوع بلوک وجود دارد، توجیح اقتصادی قابل قبول از نظر متریال را خواهد داشت.در قسمت های سازه وضع موجود متریال پوشاننده با توجه به سرعت اجرای کار و کاهش هزینه و با حفظ هویت یکپارچه متریال و معماری حجمی به طور ساده تری پیش بینی گردیده شده. با توجه به خاک گیر بودن منطقه ایده متریالی طرح به گونه ای انتخاب گردیده که به مرور زمان کیفیت اولیه ی خود را از دست ندهد. استفاده از آب به عنوان عنصری از معرفی فعالیت کارخانه در نمای طرح استفاده گردید که حرکت آب منطبق با مورفولوژی حجم تعریف گردیده و مورفولوژی نما حرکتی از رنگ و آب را در نما ارائه می کند که با توجه به مقیاس آن در حجم به طور شاخصی از زوایای مختلف اتوبان قابل دید می باشد. پشت بام به عنوان یک فضای قابل استفاده در طرح: بخشی از فضای پشت بام به عنوان فضای عمومی نمایش کارخانه برای همایش ها و مراسم خاص و معرفی عمومی یک محصول با ظرفیت پذیرش کلان افراد در نظر گرفته شده و از نظر معماری توسط یک مسیر کم شیب ( 6% ) که خود، بخشی از مسیر به عنوان فضای نمایشی رو باز بوده ایجاد شده است. این بخش از طریق یک رمپ یکپارچه که به حجم وضع موجود متصل گردیده طراحی شده است، که تعریف کننده حریم بیرونی کارخانه نیز می باشد. افراد می توانند بدون آنکه وارد خود کارخانه گردند از طریق یک درب جداگانه که از خیابان راه دارد به این فضا دسترسی پیدا کنند. در طول رمپ مکان هایی برای نمایش وانها و محصولات کارخانه به صورت نمایش موقت وجود دارد و بخشی از سقف کارخانه برای نشستن افراد و پذیرایی به همراه امکانات سمعی و بصری روباز پیش بینی گردید. روی بام یک سقف متحرک پارچه ای در قسمت نشیمنگاه پیش بینی گردیده شده. قسمت دیگر از بام با استفاده از وضع موجود سازه محل هایی برای نصب پن های های خورشیدی در نظر گرفته شده که بیشترین نور جنوب را دریافت خواهند کرد که این بخش برای تامین روشنایی محوطه، تامین گرمایشی لوله های کفی محوطه جهت آب کردن سریع برف در قسمت های سایه گیر در محوطه سایت، در فصل زمستان و همچنین برای تامین برق آب نمای روی نمای پروژه استفاده خواهد شد. رابطه طراحی حجمی پروژه با عملکرد داخلی کارخانه بر اساس ایجاد یک فضای داینامیک حرکتی – نمایشی در کنار حجم کارخانه بوده است. از این جهت یک وید سرتاسری تعریف کننده مسیر رمپ های حرکتی داخل کارخانه می باشند این مسیر امکان ایجاد یک تور برای بازدید از کارخانه بدون آنکه افراد وارد خود محیط کارگاه ها شوند را برای افراد دعوت شده جهت بازدید از کارخانه فراهم می کنند. به طوری که بخش هایی از دیوار های این بخش شیشه ای دیده شود. که افراد بتوانند فعالیت های مختلف را در درون کارخانه بازدید کنند. این مسیر در نهایت افراد را به بخش گالری ها می رساند که محصول اصلی تولیدات کارخانه در آن به نمایش در آمده است. در طول این مسیر حرکتی نورگیرهای سقفی که در سقف طراحی شده اند، نور غیر مستقیمی را وارد فضای مسیر حرکتی می نمایند. ایده عملکردی کارخانه به گونه ای در نظر گرفته شده که بخش های مرتبط با فعالیت کارگاهی و تولیدی به همراه زونهای کنترلی آنها در یک بخش که اکثرا در اسکلت وضع موجود طراحی شده و زون مدیریتی و گالری ها و اداری در عین حال که می توانند به طور مستقل دسترسی داشته باشندبه گونه ای دیده شده اند که دسترسی مستقیم به بخش تولیدی نیز داشته باشند. در زون اداری به طور مستقیم توسط رمپ و پله به بخش نمایشی دسترسی دارد. بخش مدیریتی می تواند بخش نمایشی تولیدات به طور مستقیم به این فضا دسترسی داشته باشند و در ادامه بخش تولیدی و فضای کارگاهی را به مهمان های کارخانه نشان دهند. ایده دسترسی کارخانه در جهت ایجاد یک چرخش کامل حرکتی از محل ورود کامیون ها جهت بارگیری و تخلیه ی بار در محوطه کارخانه می باشد تا حرکت کامیون ها به راحتی و بدون احتیاج به صرف وقت انجام گیرد. برای این منظور در حجم طراحی شده در انتهای فضای میانی یک شکافی با ارتفاع مناسب دیده شده که حرکت ماشین های برگشت از آن مسیر انجام می گیرد.

جزئیات پروژه
  • وضعیت پروژه طرح پیشنهادی
  • سال طراحی ۱۳۹۱ (2012)
  • نوع پروژه
  • کارخانه ها
  • ساختار اصلی مختلط
  • مساحت کل ۱۱۲۰۰
  • کارفرما کارخانه پرشین استاندارد
  • همکاران طرح تیم طراحی: مینا نظم جو - الهام سیفی آزاد - حمید عبدیلو - بهناز کریمی - غفور صمدپور تصویر سازی سه بعدی: مونا رضوی اردستانی آنالیز پارامتریک: بهنود اقبالی ارائه: نوشین عطروش - امین سلطان پور ماکت: پریما جهان گرد انیمیشن: اصلان طاهری

مخفی

ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید. پسورد جدید به ایمیل شما ارسال می شود

بازگشت به بخش قبل

بستن
شروع بخش های دیگر آرچی پلاس ارتباط با ما