پروژه معماری : طراحی سفارت ايران دراستكهلم

تصاویر و اطلاعات کاملی از پروژه طراحی سفارت ايران دراستكهلم

پروژه ها

طراحی سفارت ايران دراستكهلم

استکهلم، سوئد

ایده های طراحی : اين طرح كه ابتدا به نظر ميرسيد به دليل قرار گرفتن در بستري كه كاربري شهري آن فضاي سبز بوده و درآن مجوز ساخت صادر نمي گردد به نتيجه نرسد . بواسطه طرح ارائه شده ،نه تنها موفق گرديد كه نظر شهرداري را در تغيير كاربري جلب نمايد ، بلكه بدون نياز به مشاور محلي كه معمولاً در اين گونه كشورها ضروريست ، موفق به اخذ جواز براي طرح گرديد . - بستر طرح در جزيره ليدينگو در فاصله كمي از مركز شهر استكهلم و در حاشيه ساحل يك خليج قرار گرفته است، دسترسي به مقر طرح از طريق جاده ايست كه در محور غربي بدان نزديك شده و سپس با گردشي به شمال آن مماس مي گردد و چون در جناح غربي زمين نيز فضاي سبز طبيعي گسترده اي قرار گرفته، در واقع نمای غربي زمين بسيار پر اهميت مي شود . - شايد به جرأت بتوان گفت زيباترين ديدها به جداره خليج از مسير اين زمين مي گذرد ، به ترتيبي كه عابرين را وادار به تأمل و نظاره مي كند . - از اينرو نمايندگان احزاب كه عموماً گرايش سبز دارند در برابر مسدود شدن اين منظره مقاومت مي كردند - درجلسات مقدماتي به شهرداري قول داده شد كه در طراحي سفارت از الگوهاي متداول ساختماني استفاده نشود و به نوع لايتجزايي، ساختمان و طبيعت در آميخته شوند . - درابتدا گزينه هاي گوناگوني درمورد جايگزيني و كالبد طرح ، توليد و مورد بررسي قرار گرفت . - اما بالاخره تصميم گرفته شد تا ساختمان با حداقل عرض و در منتها اليه شرقي زمين مستقر گردد ، تا كمترين مانع را از زاويه ديد محور دسترسي شمالي براي شهروندان ايجاد كند . كه طبيعتاً در اين حالت ضلع طويل ساختمان در جهت طول زمين قرار مي گرفت، وتنها برجستگی دربستر زمين، خط آسمان بنا، كه درمحور ديد جاده دسترسي نيز قرار مي گرفت، در زاويه غربي قابل ادراك مي گرديد . - جهت ايجاد فضا، يك مخزن كشيده از جنس بتون در درون زمين در نظر گرفته شد كه از ديواره هاي دندانه اي مجوف برخوردار مي باشد .(vault) - سپس يك پوسته از جنس چوب بلوط كه معمولاً نماي ساختمانهاي جزيره از آن ساخته شده اند ، با فاصله اي بر روي مخزن نهاده شد . (soft skin) - بخشي از ميانه پوسته باچند برش به سوي پائين و بالا دوران يافته است . - شيب زمين كه از سوي جاده به ساحل حدود 7% مي باشد، اختلاف رقومي، حدود سه طبقه مابين شمال وجنوب زمين ايجاد مي كند كه به دريافت نور و منظر در جداره جنوبي مدد رسانده در حاليكه بخش شمالي پوسته تقريبا به بستر طبيعي مماس گرديده است . - چند مكعب متشكل از سطوح شيشه اي (soft skin) كه با زواياي تابشي زمستاني ، ميان فصلي و تابستاني بريده شده در درون مخزن و زير پوسته و با فاصله از جداره ها نهاده شده . - اين برشها همچون حياط هاي مرکزی نور و هوا را براي فضاي دروني تأمين مي كردند . - در سازه بخش مياني، كه درون مخزن دفن شده و سطح فوقاني آن با شيشه با ضريب انعکاس بالا به صورت يك آينه تخت پوشيده شده، از تيرهاي افقي استفاده گرديده كه در دو انتها به ديوار مخزن تكيه كرده و در ميان به يك خرپاي مياني متصل اند ، در نتيجه در ميان اين بخش ستوني وجود ندارد . - يك ميله(tube) ( ، محوري طويل در طول مخزن بتوني كه به صورت يك خرپاي ويراندل سه بعدي مي باشد به صورت ستون فقرات بنا عمل كرده و علاوه بر نقش سازه اي ، حمل شبكه و عناصر تأسيساتي را بر عهده داشته در عين حال محورامن و اصلي ارتباطي اين طرح را نيز پديد آورده است . - در واقع سازه در اين طرح به صورت نمادين منعکس كننده حس دروني فضا و افت و خيز آن مي باشد . - چند شيبرو دربخش شمالي ، دروني و بيروني و چند پله و يك آسانسور پانوراميك ، ارتباط عمودي ساختمان را تأمين مي كنند . - پاركينگ ، تأسيسات و بخش خدماتي كه نياز به نور ندارند در بخش جنوبي در زير پوسته در درون مخزن گذارده شده اند . - محوطه اين طرح در جهت شمال و جنوب شيار زده شده كه در بخش مياني با چند تاخوردگي و برشهايي در ديواره غربي مخزن امكان ديد ، نور و هواي طبيعي را در لايه پائيني مخزن فراهم مي آورد . - بدين ترتيب در حاليكه از بيرون از اين بنا به جز پوسته اي از جنس الوارهاي چوبي كه در ضمن بخشي از محوطه سازي را پديد آورده، ديده نمي شود .

جزئیات پروژه
  • وضعیت پروژه طرح پیشنهادی
  • نوع پروژه
  • سفارتخانه ها
  • ساختار اصلی مختلط
  • زیرساخت ۲۱۰۰۰ متر مربع
  • مساحت کل ۲۲۵۰
  • کارفرما وزارت امور خارجه
  • همکاران طرح فرهاد احمدی و همکاران

مخفی

ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید. پسورد جدید به ایمیل شما ارسال می شود

بازگشت به بخش قبل

بستن
شروع بخش های دیگر آرچی پلاس ارتباط با ما